💚💚💚 Donderdag 1 oktober, wat een dag… 💚💚💚

Donderdag 1 oktober hebben wij een ‘Ied etentje gehouden in een islamitisch verpleeghuis te Boxtel. Waar zal ik beginnen…

Het was een dag om niet te vergeten. Wij beseffen soms niet dat het enige wat een mens echt nodig heeft liefde en aandacht is. Het is dan onze taak om dit te geven aan de behoeftigen onder ons. Wij gingen het verpleeghuis binnen met een bepaald beeld. We hadden mensen verwacht waarmee een gesprek goed mogelijk is. We hadden ze wat jonger ingeschat in, maar ook fysiek en mentaal sterker.

Eenmaal binnengekomen raakten we lichtelijk geëmotioneerd door datgene wat we zagen. Wij – de vrijwilligers- keken elkaar stil aan. Het besef…

Ze waren ouder dan we hadden ingeschat. Dit waren heel oude mensen, van wie meerdere dement of ziek waren. Ze waren fysiek niet sterk en mentaal ook niet. Het besef…

Het besef dat zij ons nodig hebben. Deze ouderen hebben de oemmah nodig voor leuke activiteiten, al is het maar een wandeling door een park. Ze waren vol vreugde na ons bezoek. Dat gevoel dat wij hadden als kinderen toen we bezoek kregen.

Ondanks dat we elkaar niet allemaal konden verstaan vanwege de taalbarrière en de dementie, begrepen we elkaar stiekem wel. Onze vrijwilligers – waaronder ik – vonden het een erg indrukwekkende dag. Het draaide niet alleen om het eten, maar het draaide om saamhorigheid.

Dank aan Allah op de eerste plaats en daarna dank aan alle donateurs.
Dank aan alle vrijwilligers.
Dank aan catering Ozturk.
Dank aan catering Handmade With Love.
Dank aan verpleeghuis Sefkat.

Wil je je hart verzachten? 💖

Probeer dan meer te betekenen voor de mensheid. Probeer leuke activiteiten te bedenken voor de ouderen in je omgeving. Veel hebben ze niet nodig, een luisterend oor onder het genot van een kopje koffie is al meer dan voldoende.


Elhamdulillah, we zijn gisteren naar onze bejaarde broeders en zusters gegaan voor een ‘ied bezoek en etentje.
Dit was één van de mooiste momenten die ik tot nu toe heb meegemaakt.

Al snel terwijl wij bezig waren met het voorbereiden van bestek e.d, kwamen de lieve bejaarden aanlopen. Sommigen in een rolstoel, een ander werd gebracht en sommigen die met moeite toch zelf wilden lopen.

Met sommigen van hen kon je gewoon een gesprek voeren, maar met andere ouderen die er erger aan toe waren gingen de gesprekken wat moeilijker.
Sommigen van hen laten je huilen, anderen laten je weer lachen haha 😊.

De één deed nog een smeekbede toen we haar vroegen om ons niet te vergeten in haar du3a: ‘Moge Allah jullie belonen voor alles, jullie verrichten iets goeds, vertrouw op Allah en maak jullie geen zorgen.’

Deze mensen hebben gezelschap, liefde en aandacht nodig. Al is het maar voor een uurtje of minder, ze hebben het nodig.

Ik zal deze dag in sha Allah nooit vergeten en altijd proberen smeekbeden te verrichten voor mijn dierbare bejaarde moslim broeders en zusters.


Salaam alaykoumAfgelopen donderdag heb ik samen met mijn broeders en zusters van Islam Is Mooi een heel leuke emotionele ervaring meegemaakt met onze “forgotten” ouderen in de Islam.

Toen ik mijn eerste voetstap in het gebouw zette en de bejaarden voor het eerst zag, schrok ik van de staat waarin zij verkeren. Tegelijkertijd dacht ik aan mijn eigen oma’s en opa’s en ik kreeg nostalgie, wat mij motiveerde om nog meer mijn best te doen.

Toen wij hapjes en drankjes gingen serveren, begonnen de ouderen meer los te komen en dat veranderde de sfeer. Het werd opeens heel gezellig.

Ze waren blij om ons te zien, ze verrichtten smeekbeden voor ons en maakten ons aan het lachen. Het was net of ik hen juist nodig had om blij te worden in plaats van andersom, soebhaanallaah!

Het was prachtig om te zien dat die ouderen op die leeftijd met bepaalde ziektes grapjes met ons maakten en ons blij maakten met hun lieve woorden en gebaren.

Ik raad iedere moslim aan om dit soort initiatieven te nemen.
Het is goed voor je hart en het vergroot je dankbaarheid aan Allah Die jou een sterk en gezond lichaam heeft gegeven.

Wij focussen bijna alleen maar op de jongeren, maar laten we vanaf nu onze ouderen niet vergeten en meer aandacht aan hen besteden.
Moge Allah ons laten slagen in het goed behandelen van onze ouderen.

Ik zou zeggen: geniet van de foto’s en in shaa Allaah zullen meerdere broeders en zusters in de toekomst meer aandacht gaan besteden aan onze lieve opa’s en oma’s.

Salaam alaykoum